Produkty pro coravin sparkling (2)

Villa Bordeaux Crémant Brut Rosé Crémant De Bordeaux - Šumivé víno AOP Crémant de Bordeaux Brut Rosé

Villa Bordeaux Crémant Brut Rosé Crémant De Bordeaux - Šumivé víno AOP Crémant de Bordeaux Brut Rosé

ORIGIN Šumivé víno crémant rosé Bordeaux Vily d’Hiver v Arcachonu evokují slavnou minulost tohoto významného místa pro rekreaci v Gironde. Postavené v 60. letech 19. století, tyto vysoké a masivní domy s mnoha inspiracemi formovaly město. Často obklopené zelení mezi borovicemi a dunami, tyto malebné rezidence měly být jak tradiční, tak i rozhodně inovativní. Tento duch se dnes odráží v tomto víně. VINIFIKACE Ručně sbírané v optimální zralosti Vinifikace podle specifických metod pro tuto apelaci: Lisování, první fermentace, nasycení oxidem uhličitým a druhá fermentace v lahvi Zrání na latích po dobu minimálně 12 měsíců ODRŮDY Merlot Cabernet Franc HODNOCENÍ Villa Bordeaux Rosé se vyznačuje jasně růžovou barvou s jemnými rubínovými odlesky. Vůně nabízí elegantní tóny černého rybízu a zavařeného ovoce.
Chateau Cazeau šumivé víno bílé Cremant de Bordeaux Brut - Šumivé víno Bordeaux Bílé AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

Chateau Cazeau šumivé víno bílé Cremant de Bordeaux Brut - Šumivé víno Bordeaux Bílé AOP Cremant de Bordeaux Brut Blanc

PŮVOD Šumivé víno Bordeaux Crémant Blanc Château Cazeau se pyšní nádhernou girondinskou chartreuse, jejíž původ sahá až do 16. století. Nachází se ideálně v Gornacu, podél jedné z nejstarších cest regionu Entre-Deux-Mers, jen několik kilometrů východně od Sauveterre de Guyenne. Jeho vinice se rozprostírá na více než 300 hektarech, což mu poskytuje výjimečnou polohu na jílovito-vápencových svazích dosahujících nadmořské výšky 110 metrů, s převážně jižní expozicí. Vinné révy, vysazené kolem château, jsou pečlivě rozděleny mezi červené a bílé odrůdy podle terroirů. S průměrným věkem 35 let jsou vinné révy pečlivě pěstovány tradičními metodami, s respektem k životnímu prostředí. Velký vinařský závod je vybaven všemi moderními zařízeními (řízení teploty, pneumatické lisy, mikro-oxygenace) nezbytnými pro výrobu kvalitních vín.